...

İlahiyat Fakültesi

NEVÜ İlahiyat Fakültesi'den Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi
13/01/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Türk Tasavvuf Musikisi Konseri” ve “Sema” programı düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Konferans Salonu’nda Eğitimciler Birliği Sendikası’nın destekleriyle düzenlenen programa: NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Adem Çatak ve Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetliler atıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program NEVÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Muhammed Yusuf Küçük’ün tüm şehitlerin ruhu için okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

İlahi, Şiir Dinletisi ve Sema Gösterimi

Düzenlenen program kapsamında sahne alan İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. İsmail Aras eşliğindeki ilahi korosu ve saz ekibi seslendirdikleri birbirinden güzel ilahiler ve sema gösterimi, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Abdurrahman Karakaya ve Muhammed Reşid Beyazkuş ise şiir dinletileri ile katılımcılara manevi doyum yaşattı.

Hatm-i Şerif Duası Yapıldı

NEVÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin aziz şehitlerin ruhu için okudukları hatm-i şerif duasını yaptı.

Program, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in ilahi korusu adına Öğr. Gör. İsmail Aras’a teşekkür belgesi vermesi ile sona erdi.

HABERLER