...

Tarihçe Açıklaması

Fakültemiz Milli Eğitim Bakanlığının 09.03.2012 tarihli ve 6513 sayılı yazısı üzerine, 28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 29.03.2012 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır. Fakültemiz bünyesinde 3 bölüm, 11 ana bilim dalı ve 1 program bulunmaktadır.

Fakültemizin amacı; vermiş olduğu lisans eğitimiyle ilahiyat alanında nitelikli insan yetiştirmek, böylece toplumda sahih din anlayışının yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır. Öte yandan akademik faaliyetler ve lisansüstü eğitim aracılığıyla ilim dünyasına katkı sunmak ve alanında derinleşen uzman akademisyenler yetiştirmektir.

Mezunlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı’nda İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ile İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmenliği, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam-hatiplik, vaizlik ve müftülük gibi görevleri alabilmektedir. Bunun yanı sıra belirli aşamaları kaydeden mezunlarımız akademisyenliğe de adım atabilmektedir.